Cem Micro

Uw systeem samenstellen

Kleur Kies uw kleur
Primer
Primer Universal
Geen
Primer GP
Primer GP
Microcement Base laag
Cementitious Micro Base
Microcement Top laag
Cementitious Micro Top
Topcoat
Coating CMT
2de Topcoat
Zijdeglans
Mat
Geef aan hoeveel vierkante meters u wilt bestellen:

Uw vloer

Ondervloer
Primer
Primer GP
Microcement Base laag
Microcement Top laag
Topcoat
2de Topcoat

Een duurzame microcement voor vloeren en wanden.

Cem Micro bestaat uit twee producten, de grove Micro Base en de hele fijne Micro Top. Beide zijn een duurzame microcement voor vloeren en wanden. Deze opbouw voor vloer en wand zorgt voor uitstekende eigenschappen en een fraaie uitstraling. De verharding vindt plaats door zowel de hydratatie van de minerale bindmiddelen als de filmvorming van polymeren.
Door de hoge witheid vormt Cem Micro de ideale basis om samen met het Quartzline kleurenmengsysteem gekleurde vloer- en wandafwerkingen te realiseren in vrijwel alle RAL, NCS of Sikkens kleuren. Cem Micro is vloeistofdicht. Dit zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld geen schoonmaakwater onder de toplaag kan komen.

Systeem uitleg
De primer voor vloeren - zoals cement dekvloeren, anhydrite vloeren, cementgebonden egaline, gips egaline - moet goed diep in de ondergrond dringen. Eerst schuren en daarna de primer Universal verdunnen met water in de mengverhouding 1 deel primer met 3 delen water.
Ook bij wanden met gips stucwerk, gipsplaten, tegels, zandcement, is het van belang om de primer goed te verdunnen. Zorg er in alle gevallen voor dat de primer goed in de ondergrond kan dringen.
Voor een gesloten ondergrond zoals een tegelvloer; eerst schuren en daarna de primer GP aanbrengen. De primer Universal heb je hierbij niet nodig.

Aanbrengen microcement
Breng de Micro Base op de vloer of wand aan. Daarna wachten tot het droog is. Dit is zichtbaar door de verkleuring van donker naar licht. Vervolgens schuren en direct daarna de Micro Top aanbrengen.
De Micro Base laat zich op deze manier gemakkelijker schuren dan wanneer je besluit om dit de volgende dag te doen. Dan zal het schuren meer tijd in beslag nemen.
Wanneer de Micro Base nog natte plekken laat zien en je gaat daar overheen met de Micro Top dan zal het microcement de volgende dag scheurtjes vertonen.

Verwerking
Met korte spaan bewegingen zijn over het algemeen de mooiste resultaten te behalen. Op deze manier zijn ook onze monsterboeken en kleurstalen gemaakt. Maar natuurlijk wordt het eindresultaat bepaald door de hand van de vakman.

Let op!
Wanneer je het microcement in een natte ruimte aanbrengt, dien je altijd een cement gebonden stuclaag als ondergrond te hebben. Gips ondergronden zijn ongeschikt.

Ideaal voor:

  • Woningen
  • Kantoren
  • Automotive
  • Horeca

Disclaimer

Ondanks dat dit calculatie systeem zorgvuldig is samengesteld kunnen er geen rechten worden ontleend aan de uitkomst. Deze berekeningen worden uitgevoerd op basis van een aantal algemene uitgangspunten. De uitkomsten van de berekeningen zijn uitsluitend een indicatie. Dit omdat er geen rekening kan worden gehouden met de geldende omstandigheden voor het betreffende project waarvoor de bestelling van toepassing is.